Trött

Då är det snart dax att bege sig till sängs, graviditeten tar verkligen ut en. Har inte gjort något i dag men ändå är man trött som om man sprungit ett maraton (inte för att jag provat någon gång men ja...) .
Imorgon blir det ett besök hem till Carro och hennes 2 små änglar..

Nej nu ska jag hålla min älskade sambo lite sällskap innan jag kryper ner i sängen..


Bruno Mars

What can I say, I just love him.... Riktit bra låtar, har hans skiva och jag kunde aldrig tro det men ALLA låtar är bra, vissa är bättre än andra men så är det alltid.. Alla har vi våra favoriter och även jag.
Många olika musik stilar på hans låtar vilket är riktigt härligt..

Rekomenderar verkligen hans cd skiva till alla...
Kan alltid hoppas att han kommer ner till Malmö så att man kan åka och kolla på honom...


 Bruno Mars och hans cd Doo- whops & Hooligans.





Friends

Pratade med mig kära vän innan idag Helena, hon flyttar snart ner från Falun till Malmö igen woooww DU är saknad och vi alla längtar tills du flyttar ner..!
För er som inte vet vem Helena är så är det min äldsta vän varit vänner sen dagen hon ploppade ut 31maj 1987. Det är nämligen så att hennes mamma och min mamma gick i skolan tillsammans och är gamla kompisar och väntade barn ( mig och Helena) samtidigt. Även om vi inte pratar varje dag så är hon en vän man Alltid kan lita på och det ska bli så kul nu när hon flyttar ner i samband med att min lilla bebis kommer.. =)

Så sommaren kommer bjuda på mycket promenader hem till Helena (eftersom hon inte bort allt för långt bort) och stunder på Max med mjukglass till oss båda.. ihii..


Jag och Helena


Något i halsen

Kira vår hund verkar inte må så bra idag, har kräkt gansak mycket idag, nu sista gången såg det ut som att det suttit något i halsen. MEN VAD?  har varit hemma typ hela tiden och när vi var ute så åt hon inget, iallafall inte vad jag kunde se.

Förhoppningsvis så är det över nu, inte roligt att se när ens djur inte mår bra..

Mat

 Då har jag precis varit ute med hundarna på deras eftermiddags runda. Det var ju inte direkt något varmt väder ute bbbrrrrrr...! Får ta en lång varm dusch senare.
Nu är det dax för mig att äta något börjar bli jätte hungrig, sen till kvällsmat blir det julskinka hihi, håller på att göra den nu, står i ugnen och ska stå där i ca 2 ½timme till sen ska den ut och penslas och ja lite sånt sen in igen i ca 15-20 minuter sen ut och svalna sen är den klar..

Julskinkan är från i julas, men eftersom vi inte hade julen hos oss så har den lagat i frysen hela tiden och mamma gjorde sin i julas så nu tog den upp så mycket plats i frysen så jag sa till felipe igår efter vi storhandlat : Nej imorgon blir det julskinkan orkar inte ha den i frysen mer.. haha..

Fixerad

Var hos barnmorskan idag för en vanlig rutinkontroll.
Skulle egentligen inte gått dit förrän på torsdag men eftersom min barnmorska har brutit benet så vad de andra tvungna att försöka klämma in mig..
AJ AJ AJ måste göra ont.. jag hoppas verkligen att hon inte är hemma allt för länge för hon är så snäll och jag har gått till henne hela tiden och vill fortsätta gå till henne tiden ut.



Men som sagt inget man kan bestämma över själv utan vi får hoppas att hon snart är tillbaka igen.
MEN. Jag var hos en annan jätte trevlig kollega till min barnmorska idag iallafall, vi pratade lite om de värkar (sammandragningar) jag haft och det är helt naturligt. VI mätte magen och lyssnade på hjärtljuden som vanligt.
Lillen växer precis som den ska och hjärtljuden låg denna gången på ca 140 slag/minuten.

Det roligaste var att hon även kände att lillen hade fixerat sig och ganska långt ner också vilket är anledningen till att jag är kissig hela tiden.
Barnmorskan: Känner du någon skillnad från 2 veckor sedan?
Jag: Nej inte direkt hihi
Barnmorskan: ok för bebisen har fixerat sig och ligger och trycker på blåsan.
Jag: Så det är anledningen till att jag är kissig hela tiden?
Barnmoskan: Ja

Så nu vet jag det.. Lillen ligger i rätt possition men kan stanna inne lite till..

 


Bort bjudna

Idag ringde lillsyrran när vi var på Willys och stor handlade och berättade att vi var bjudna hem till dem (mamma) på middag idag, man tackar ALDRIG nej till att slippa laga mat själv plus det är någon rätt lill syrran gjort i skolan som hon även ville att vi skulle smaka på, så varför inte.

Annars har det inte hänt så mycket mer idag, lillen i magen har varit i full action när jag satt och kollade på en film innan idag där dem sjöng i. Varje gång dem började sjunga och spela musik (varje gång det kom en låt) så började lillen "dansa" eller något i magen hihi som sagt en riktig virvelvind.


Mamma och pappa längtar så efter dig vår lilla skatt..

IKEA

Då tog älsklingen och jag en runda igår på ikea på kvällen för att köpa lite smått till lillen.
Exempel så behövde vi ett nytt spjälskydd för det vi hade köpte jag i Ullared men det går inte om hela sängen och det stör mig eftersom det egentligen ska göra det.
Köpte ett enkelt vitt som jag visste gick om hela sängen så nu är det fixat iallafall. Köpte även en jätte söt filt på ikea. En kvinna gick förbi och sa:
Kvinnan: Köp den. Den är verkligen bra kan tvätta den 100 gånger också.
VI: Oki tack så mycket, har du en själv eller?
Kvinnan: Ja jag har en där hemma.

Nu ser man inte trycken som är på, men det är 2 morötter, en kanin och en giraff i vitt också, jätte söt.

MEN....
Nu ska ni inte tro att jag köpte den bara för att hon sa att den var bra, hade redan berättat för Felipe att jag hade sett en fin filt på Ikea som jag ville ha till lillen och så skulle jag visa honom den och så blev det den filten, men är alltid roligt när någon annan har det och berättar för en att det är en bra vara/sak.

När man väl är på Ikea så köper man ALLTID med sig ljus hem ALLTID.
Jag ville ha värmeljus men inte de små utan de lite större men de fanns inte i de smakerna jag ville ha, fanns bara i äpple och det ville jag inte ha, så typ första gången jag är på ikea och inte köper ljus hih..


Detta köpte vi, ett spjälskydd, och sen 4 mjuka klossar hade sänkt dem från 49 -> 29kr så tänka JA vi tar de också. Nu vill jag bara ha lite tunna handdukar/kräklappar vad man nu vill kalla dem för som man kan ha både när man ammar och ska rapa bebisen så man slipper få allt på sig.. =)
Dessa har jag hittat på ikea också och eftersom jag inte vet könet så köper vi 1pak av båda färgerna.


NÅ VAD TYCKER NI OM BÅDE DET JAG KÖPT OCH DET JAG PLANERAR ATT KÖPA?
Kommentera gärna.!


Mission impossible

Imorse när jag vaknade och satte mig upp på sängen och kollade ut genom fönstret, såg jag en man som försökte locka ner sin katt. Det bor en äldre man på mitt område som brukar vara ute och gå med sin katt.
Katten hade väl av någon anledning hoppat upp och kommt upp på 2a vån (finns inga lgh på första plan) balkong.
Mannen stod där nere och försökte få katten att hoppa ner på samma sätt som den kommit upp, men katten tvekade hela tiden men till slut satte den ut tassarna på ett litet räcke men tappade balansen och trillade ner.
MEN SOM ALLA KATTER, SÅ HAMNADE DEN PÅ ALLA 4 TASSARNA, sedan sprang han in i trappan tillsammans med sin husse..

Det var ett riktigt mission impossible prov för den lille katten som antagligen inte lärt sig av sin läxa utan kommer göra samma misstag igen...(tur att inget hände katten)


Big brother 2011


YES DU HAR HÖRT RÄTT BIG BROTHER BÖRJAR IGEN.. Kommer sändas på den nya kanalen tv 11 för er som har den. Premiär den 20 februari men vet inte vilken tid ännu men det kommer när det närmar sig..

Ska bli roligt, kan det finnas med någon från Malmö som man kanske känner igen? Ja det får vi helt enkelt vänta med och se.


Kommer du kolla på Big Brother 2011?
Kommentera gärna inlägget


Ont, Ont

Vaknade inatt (Kommer inte ihåg hur många gånger) av att jag hade jätt ont i magen, riktiga sammandragningar som gjorde att jag inte kunde röra mig. Ont gjorde det men jag försökte slappna av och andas lugnt så försvann smartan igen för att efter ett tag dyka upp igen.  Men när jag hade så ont så kunde jag inte hjälpa att tänka :
  "Nä nu är h*n på väg ut, vad ska jag göra". Började kolla sängen så att vattnet inte hade gått och eftersom smärtan släppte så tänkte Ja men då kan jag sova igen så jag gick och la mig och fortsatte sova.

Hade lite ont i morse när jag vaknade också men inte alls som i natt, får se hur det blir framåt dagen och kvällen förhoppnings vis ingenting. Lillen får gärna komma för mig del, hade varit skönt på ett sätt men är samtidigt skönt att ha den i magen..

Idag blir det kalas sen är det inte mycket mer planerat, tar det lugnt och tar det som det kommer, hoppas på något bra på tv, fanns inget ALLS på tv igår som föll mig eller älsklingen i smak..







Fredags mys

Idag är det äntligen fredag igen, wow (även om jag glömmer bort vilken dag det hela tiden) . Får hoppas att det finns något bra på tv ikväll så man kan mysa framför tv med lite popcorn eller så...
Man får ju passa på nu för sen vet man inte när man kan mysa framför tv längre, men förhoppningsvis så går det iallafall så länge lillen är liten..

Nej nu är det dax för lite mat, idag blir det kyckling bitar i uncle bens med stekt kul potatis och julmust att dricka. (hih har en kvar, man kan ju inte direkt spara på den utan det måste drickas upp) .


TREVLIG FREDAGS KVÄLL MINA KÄRA LÄSARE..!


Är inte bilden bara för söt..?


Gravid träff

Var hos Helena en vän jag inte träffat på väldigt länge, ja sen vi red tillsammans vilket känns som 100 år sen. Det är så att även hon är gravid och det skiljer sig 3 dagar mellan våra beräknade förlossnings datum..
Hon väntar en pojke, ska bli så roligt när dem små liven kommer ut.

Åkte hem till henne idag iallafall på en fika, hade jätte trevligt snacka en massa om bebisar, jobb, familj, minnen ja allt möjligt...

Verkligen jätte trevligt att träffa dig igen Helena.. =)

Jobbigt är det

Sitter i köket vid datan och lillen sparkar och rör sig lika vilt som vanligt, ända skillnaden är att emellanåt så gör det ganska ont om man säger ner till. Började igårkväll när vi var ute med hundarna känns precis som små hugg, det kommer ett par ggr sen avtar det och eftersom det inte håller i sig så tänker jag inte slänga mig över telefonen för att ringa till BB och få höra, "NEj det är inget det är nog bara sammandragninga men hör av dig om det blir värre".

Nej det är ju inte så att lillen ska ut precis nu heller så har massor med tid. Nej nu blir det hopp i duschen brukar lugna lillen faktist iallafall ett litet tag, sen blir det en kvällsrunda med hundarna och sedan hopp i sängen och Criminal Minds på tv.. I love it!



  

Alla har vi favorit serier och mina tre är Criminal Minds, The big bang theory & 2½ Man.
Criminal minds: Älskar att själv försöka lösa morden innan man vet svaren, spännande serie,
BIg bang theory: Sheldon han är en pärla helt enkelt.
2½ Man: Jake man kan inte leva utan honom i tv rutan, han gör hela serien.


Fråga till alla läsare: (svara gärna genom att kommentera inlägget)
Vilken/vilka är din/dina favorit serier som du kollar på??


Satt där den skulle

Idag har jag varit en runda på burlöv Center ville se om jag hittade något nytt till lillen eller till mig själv för den delen. Skulle även kolla amnings bh. (men fanns inte min strl).  På vägen hem köpte jag med mig 2 semlor, tänkte OOHH så gott en sån måste jag ju bara ha, och eftersom dem såldes i 2pack så fick älsklingen en också.

Precis ätit min och den satt precis där den skulle, var riktigt gott, kan inte komma ihåg sist jag åt en semla.



OLD TIMES

Satt och kollade lite på datan och hittade gamla bilde på mig och lill syrran..
Alltid roligt med gamla bilder..

Bilderna från vänster - höger.

Bild 1: Jag fyller år kan vara 1996 jag blir 9år och lill syrran är 3 månader.
Bild 2: Portugal på stranden  vet inte riktigt när den bilden är tagen
Bild 3: Våra hundar den ljusa är min Angel (mamma), den svarta är lill syrrans Benjie (son) denna bilden togs 2010 så den är inte gammal men var tvungen att lägga till den eftersom den är så söt..

När man kollar på gamla bilder så tänker man, USh var har tiden tagit vägen. Jag vet att mamma ibland brukar säga "det känns som igår du var så där liten" , och nu ska jag själv ha barn..

Hörde på radion för någon vecka sen att : "De som tycker tiden går snabbt är det som gör något roligt medans de som tycker tiden går långsamt har tråkigt och gör ingenting."
Jag håller med dem, så eftersom jag tycker allt går super snabbt så måste jag ju också ha SUPER ROLIGT... HAHA


JAG VILL HA.

Denna söta lilla dräkten fanns på Kappahl innan, men verkar inte finnas kvar längre. Typiskt vi har sett den innan men så tänkte vi nej vi väntar med den, men det skulle vi inte gjort.

Jag vet, jag vet, när man ser något man vill ha så får man köpa det för man vet aldrig hur länge det finns kvar och det fick vi ju bevisat denna gången att denna härliga dräkt inte finns kvar, men får kolla kanske finns någon kappahl som har den kvar även om chanserna på det är väldigt små...



Detta ser också väldigt mysigt ut för en liten bebis. Även detta är från Kappahl men det finns fortfarande kvar såg det senast idag och det gör mig förvånad att den gråa hel dräkten (här uppe) inte finns kvar eftersom om jag nu inte är helt ute och cyklar kom samtidigt till butiken..
Men men vissa saker är mer populära än andra vissa saker kan man ha Alltid vare sig det är varmt eller kallt, jag menar en liten bebis behöver alltid långarmade body´s och byxor men behöver kanske inte alltid en stickad långarmad dräkt..


Nu börjar iallafall det nya kollektionerna komma ut och snart är det även dax för lillen att komma till världen och då blir det lite lättare att handla också eftersom då vet vi om det är en pojke eller flicka och vi vet vilken storlek vi ska köpa, Allt sånt är jätte svårt nu.


Motion

Funderar starkt på att ta hundarna och promenera ner till Älsklingens jobb i stan.
Min sjukgymnast sa ju tll mig när jag slutade på akupunkturen att jag inte skulle vara rädd för att röra mig och att det är bra att vara igång och gå minst 30 minuter varje dag, det ska även underlätta vid förlossningen sen har jag hört. Possitiva är att jag tar 2 flugor i en smäll hundarna blir både rastade får motion och jag får sällskap och slipper gå helt själv..


Virvelvind

Idag har lillen varit i full action i magen, rört sig, sparkat och varit igång i stort sett HELA DAGEN. Det är verkligen jätte mysigt men samtidigt väldigt jobbigt eftersom det gör ont i mina revben och jag har svårt för att andas. Fick iallafall en liten film snutt på det, gick lixom inte att missa hela magen var i full gång, hade väl disco eller moblerade om eller något.

Dena natten var i princip samma som förra natten, var uppe 100 gånger kändes det som för att kissa och då började tankarna jag orkar inte mer kom ut nu. Även om jag vill att lillen kommer ut så vill jag samtidigt att han/hon stannar kvar där inne. Där vet jag var jag har henne/honom. När det väl är dax att komma ut då blir allt verkligt, han/hon växer upp.. Kan fortfarande inte riktigt förstå ändå att jag har en liten bebis i magen, en levande liten människa som bara längtar efter att komma ut till mamma och pappa. Kommer nog inte förstå det heller förrän det väl är dax och jag har fått upp honom eller henne på magen.

Då kommer det slå mig, jag är mamma och detta är MIN lilla bebis, min lilla ängel som legat i MIN mage i 9månader och som jag känt sparka...

Gravid vecka 36

Imorgon torsdag 27/1 går jag in i vecka 36. Här nere står lite vad som händer med bebisen och mig i den veckan...


Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

      



Så spännande, det lilla livet växer så snabbt där inne..


Aj mina revben

Den lille sparkar och trycker mot mina revbenen med (antagligen) sina fötter och i början gjorde det inte så mycket men nu orkar jag inte mer gör svin ont...
Han/hon sparkar inte hårt men efter att ha fått sparkar och tryck på revebenen (endast högra sidan) i ett antal veckor så blir man väldigt öm till slut..
Har till och med lite svårt med andningen emellanåt och det är jobbigt, men nu är det inte så lång tid kvar innan det är dax för förlossningen...


Tvätt

Då tvättar jag de sista kläderna som lillen/lillan ska ha med sig till BB i strl 50, fick låna det av Carro idag.
Jag resonerar så att det är bättre att jag har med mig för mycket än för lite och man vet aldrig hur stor eller liten bebisen är när den kommer ut..



SNÖ IGEN

Sitter i köket vid datan och när man tittar ut ja då Snöar det igen. Man man får hoppas att det iallafall inte lägger sig, ser inte så ut iallafall. Nu är iallafall jag trött på vintern, kylan, mörkret, vinter jackor, vinter skor, snö och blask Jag vill ha vår. Undrar när våren kommer, får iallafall hoppas att den kommer snart så att man kan lägga undan alla vinterkläder och börja förbereda sig på en härlig vår och så småningom en härlig sommar med en massa massa massa sol, värme och bad.....



FY FAN säger jag bara..

I natt sov jag riktigt dåligt, var uppe och kissade hela tiden. La mig mig 11 och då hade jag kissat 2 ggr redan sen gick jag upp kl 1, 2, 4, 6, 7 somnade om och sedan vaknar man vid 9 och är lika pigg då som alla de andra gångerna under natten men tänkte Nej jag behöver min sömn. Somnade om och vaknar igen vid 10 av att en hund jävel står och skäller någonstans utanför i över 20 minuter. Då fick jag fnatt och tänkte, visst jag har också hund (2st) men visa lite respekt folk tycker både det är irriterande plus det finns dem som sover...

Men när jag väl bestämde mig efter 20 minuters skällande att nej nu går jag upp, reste mig ur sängen sträkte på mig och skulle gå ut från rummet då slutar hunden skälla.. TYPISKT ELLER VAD?! Nej vi får hoppas att denna natten blir lugnare...

Inte nog med att jag vaknade hela tiden så fort jag gick upp så började lillen sparka och röra på sig haha det är inte lätt..


God morgon Sverige

Hoppas ni sovit gott för det har iallafall inte jag, varit uppe 100 ggr känns det som och kissat men men det tillhör graviditeten hih...
Ska bli så skönt när den lille kommer ut längtar så, börjar bli jobbigt att böra..

Iallafall snart är det dax för min lilla lilla babyshower, det blir bara de närmaste som är gravida eller redan har barn kommer bli så mysigt.. Eftersom Carro har taigt på sig att fixa allt förutom mat och plats (maten gör felipe innan han går och vi är hemma hos oss) så kan det inte sluta bra, hon hara bara skit för sig men men man lever bara en gång och det kommer bli super kul.. LÄNGTAR Så...!

Amigurumi

Började på en ny amigurumi igår eftersom den första blev katastrof haha.
Denna jag gör nu kommer att bli mycket större än den första och till och med större än jag trodde ser så liten ut på bilden, men men ska bli spännande...

Berättar inte vad det är, utan ni får se den när den är helt klar.. Kan iallafall avslöja att huvudet är klart och jag påbörjade kroppen i morse, men har nu tagit en paus, det känns i fingrarna efer ett tag.
Men ska göra lite då och då för jag vill att den ska bli perfekt och inte bara färdig...


Mys kväll.

Ikväll blir det en runda till Carro och barnen. Blir lite mys kväll med godis och lite annat gott att äta och dricka kanske tillsammans med en film eller också bara massa snack.
Vi kan snacka om en massa saker behövs ingen film för att hålla oss sysselsatta speciellt inte innan barnen somnat hihi..
Skönt att komma hemifrån lite med man behöver det, ALLA behöver det ibland, får passa på nu för när lillen väl kommer så kan man inte komma hemifrån på samma sätt längre..



Visst blir man sugen på något kallt och något sött att äta?!
Jag blir iallafall..


Mammas skatt

Lill sparven växer och växer och det blir mindre och mindre plats i magen vilket även gör att jag känner av minsta lilla rörelse som han/hon gör.
Det är inte klokt att det bara är 5 veckor kvar till BF, tiden har bara sprungit iväg har gått 35 veckor sen den lille började växa i min lilla magen kan fortfarande inte riktigt förstå att jag har en levande liten varelse i magen min egen lilla bebis, Det är helt otroligt ett mirakel, en mammas skatt.




Har börjat lägga fram lillens saker som ska med till förlossningen/BB, till och med packat ner det i en väska som först var för liten så var tvungen att ta en större av Felipe för jag vill inte komma med 2väskor till BB ska inte flytta in direkt hihi..
Men mina kläder får åka i senare om någon vecka eftersom jag använder mina kläder...

Ska bli så spännande. får ibland frågan är du inte rädd för förlossningen? då svarar jag nej inte för förlossningen för den ska jag gå igenom utan är rädd för att inte ha kontroll på det, vet inte här eller när den lille får för sig att det är dax och det skrämmer mig lite.
Jag kan ju vara eller göra precis vad som helst när allt sätter igång...
MEN: Jag ser verkligen fram emot att få träffa min lilla envisa skatt som jag snart burit i 9månader.


Virkningen

Påbörjade min första amigurumi nalle igår och det gick ganska bra faktist, hittade ett mönster på nätet verkligen inte det finaste men tänkte som en start...


Tror att när man väl lärt sig grunden och så här så är det nog lätt att hitta på någon egen docka och på så sätt göra den lite mer personlig..
Men vi får se hur det går, Önska mig lycka till..!


NY hobby kanske?

Kanske har fått mig en ny hobby, hade tänkt börja virka Amigurumis.
Så idag bär det av till Bokia och för att kolla om jag hittar någon bok om detta som passar mig, virka kan jag ju redan inte proffs men kan iallafall en del gruder och de man inte kan det lär man sig, så får vi se vad mitt första djur blir för något.

Har hittat världens sötaste mönster på en men den är lite svårare så jag måste öva mig en del först på de andra och så länge lillen ligger i magen och jag går hemma så har jag all tid att lägga ner...


Bilden är tagen av http://booip.blogspot.com/ Mia Bengtsson, hon släpper sin 3e bok om att göra amigurumis den 5/5 så är det något för mig så kommer jag antagligen att vara en av de som köper boken..


Lovar att lägga upp bilder på mina framsteg så fort jag börjat och kommit igång, tur att man har en massa garn nere i källaren får gå ner ikväll och plocka fram allt..!
Ska bli så spännande..


Vår eller?!

Precis varit ute med mina små hundar, och möttes av ett underbart väder. Det är fortarande lite halt och lite snö på en del ställen men kan våren äntligen vara på väg?
Inte ett enda moln på himlen och det blåser ingenting riktigt härligt väder.

Kan alltid hoppas att det håller i sig så här så det inte är alldeles för kallt när det är dax för lillen att komma..

Foglossnnigar & ischiasnerven

Idag blev det en runda till Mobilia tillsammans med Carro, Leia, sandra och Kevin. Kollade i affärerena och tog en fika tillsammans jätte trevligt. Förutom att vi 3 har minnen som guldfiskar ( Carros pappa ringde när vi stod på hm och vi skulle möta honom, men kom bort oss och carro började prova ett par jeans, plötsligt ringer det och då kom vi på just de hahahah)... Så kan det vara ibland..

Förutom att det var väldigt mysigt att komma hemifrån och komma ut och röra på sig så gick det inte så bra mot slutet, riktigt ont i ryggen och ischiasnerven höll på att ta död på mig säger bara FY FAN vad jag har ont nu kommer jag få ligga hemma och inte kunna röra på mig..

Men som Askungen säger :  "Vad är inte en dag på balen"


AJ AJ.

Sovit som en kratta i natt vilket gjort att jag vaknade och hade fruktansvärt ont i nacken. Haft värmedyne på men det har inte hjälp så mycket direkt men det går över när man gifter sig... hhii..

Snart blir det lite glass med chokladsås som tröst på såret hihi.
Lillen har varit i full action idag, sparkat och slagits heeeeela tiden men samtidigt som det är jätte härlig så är det obehagligt och kan till och med göra lite ont i vissa lägen, men lite måste man ju tåla...


BB väskan ?!?!

Har funderat lite över det här med BB-väskan. Vad ska man egentligen ha med sig vad kan man hoppa över att ta med sig, känns som man vill ta med hela hemmet hihi.
Fick en lapp av barnmorskan idag när jag va där över saker som man kan ta med sig och sen är det ju lite upp till var och en att ta med sig annat också om man tycker att man behöver det.
Men har iallafall lagt fram lillens kläder och lite så som ska med, blir svårt att packa ner mina saker än eftersom jag fortfarande använder dem men får snart börja fundera på att packa så att det är klart till när det väl gäller så man inte behöver stå där i sina värkar och då tänka "hmm, har jag nu packat ner allt eller har jag glömt något?"

Spännande ska det iallafall bli, man får se till så att man packar med sig saker som är nödvändiga, i värsta fall så får Felipe alltid åka hem efteråt och hämta något om man glömt något som man anser är viktigt i efterhand..


Antar att när det väl är dax så får man tänka att man ska föda inte åka på semester så man behöver inte ta med sig en massa onödiga saker.. Det viktigaste har man redan med sig och det är lillen i magen som väntar på att få möta världen..

Förberedelse kurs

Då var vi hemma igen  från vår förberedande kurs ang förlossning och allt som rör det:
* Förlossnings skedena
* Smärtlindring
*Andning
*Film visning (förlossning)

Ganska intressant, men måste medge att det mesta hade jag redan läst om innan men det var ändå bra att höra det igen och få svar på de frågor kan funderade på eller som andra hade..

Efter kursen var det dax för vårt besök hos barnmorskan som vanligt, var ju första gången Felipe lyssnade på hjärtljuden och han tyckte det lät lite konstigt men samtidigt var det roligt att få höra det..
Allt var bra låg på 150slag/min. Barnmorskan kände även efter hur barnet låg i magen och den hade ansiktet neråt men låg sedan med ryggen mot min rygg och då alltså armar och ben ut mot min mage, så då är det inte så konstigt att jag känner alla sparkar fram till och mycket sparkar och slag samtidigt..

Idag är det ca 6 veckor +1 dag kvar till BF helt otroligt hur snabbt tiden har gått, men samtidigt som man känner att lillen får gärna stanna där inne lite till så känner jag en sån längtan efter att få hålla om henne/honom och ge all min kärlek, men det kommer..

"Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.."

Ligger med huvudet ner fast kroppen åt andra hållet.


Full rulle

 

Imorgon blir det verkligen full rulle så får passa på att ta det lugnt nu ikväll och vila ryggen så mycket som möjligt.

På morgonen bär det av till MVC för en förberedande kurs och sedan blir det besök hos barnmorskan för att lyssna på hjärtljudet på lillen, första gången Felipe följer med och får höra det. =)

Sedan hem och ut med hundarna försöka få i sig något för sen ska vi iväg till veterinären för blodprov på lilla Kira.

Men men skriver mer imorgon om hur dagen varit och vad vi fick veta på förberedande kursen, kan nämligen inte sitta ner längre för den lille vildingen i magen sparkar och har sig för fullt mot revbenen och det är verkligen inte bekvämt men längtar så efter det lilla knytet...

Mammas lilla guldklimp


Fika time

Då har man varit hos Rebecca på lunch idag, väldigt trevligt. Fick träffa lilla vovven Lea också jätte söt men busig precis som valpar ska vara.  Blev räkbaguetter från Malmö catering som jag köpte med mig på vägen.

Ser fram emot sommaren när man kan sitta i trädgården istället och när värmen kommer....

Bristningar

Har gått 34 veckor av min graviditet och har verkligen tagit hand om huden så gott jag har kunnat genom att smörja in mig ordentligt. Först tog jag endast vanlg lotion efter hand droppade jag i lite vanlig babyolja.
Nu har jag fått en ny olja av mamma, ren olja som innehåller rapsolja den luktar faktist väldigt gott men är väldigt klibbig men det fungerar.

Har inte fått några bristningar alls än så länge iallafall och kan jag försöka undvika det så gör jag det, dyker dem ändå upp så gör dem det men jag har iallafall försökt..
Har någta tips som jag har följt iallafall:

1. Efter dusch, torka inte magen genom att dra handduken över utan dutta den torr
2. Efter varje dusch eller bad smörj in magen och bröst ordentligt och låt torka
3. Smörj in magen lite varje dag om så bara med vanlig lotion för att inte torka ut huden

Detta gör jag själv och hoppas att det kan hjälpa även dig.

Pojke eller Flicka?

Sitter i sängen och funderar lite på magen och det lilla livet där inne.
Undrar om det blir en liten pojke eller om det blir en liten flicka..




Majoriteten som sett magen säger att jag har en typisk pojkmage eftersom jag har så mycket mage och inte mycket mer, medans en del säger att det säkert är en flicka eftersom allt sött jag äter.
Men själv spelar det oss ingen roll vad det blir, det är så spännande att inte veta även om man samtidigt vill veta..
Kommer bli så otroligt spännande vid förlossnningen att då få reda på om det blir en pojke eller flicka..

En sak är säkert om det är namnen... =)


Bilden är tagen i v34


Solsidan

Då var det premiär för den nya säsongen av Solsidan idag kl 20.00.
Det är ett måste att kolla på, men hade jag haft en granne som Ove så vet i fan vad man hade gjort.
Antar att jag haft flyttat eller skickat hunden på honom haha..



Om du själv har sett solsidan någon gång vad tycker du om Ove?


VIRUS

Ber så mycket om ursäkt för att jag inte varit inne och uppdaterat så några dagar. Har nämligen haft ett virus som på något sätt kom in i datorn och vi vet fortfarande inte hur det kom in men det vet man väl typ ALDRIG..
Men nu är det borta i allafall och jag var tvungen att skriva till er.
För att uppdatera vad som hänt i helgen så ska vi se:

FREDAG: Var hos mina kusiner Tessie och Carro på fika, inte träffat dem på länge, satt och pratade om lite allt möjligt mellan himmel och jord..

LÖRDAG: Var med på mammas jobb och hjälpte till lite i de nya huset dem flyttat till, sAtte ihop dem här J*VLA pallarna från Ikea, dem var svin jobbiga. Men under de timmar jag va där lyckade jag sätta ihop: 5st pallar 1 st Expedit bokhylla 2*8fack (med hjälp av lill syrran) 1 st Expedit bokhylla 2*2 fack 3 st Dörrar till expediten Sen var det dax att bege sig hemåt. På kvällen så var vi inne lite och påbörjade vår bebisboken.se där man skriver om olika saker till lillen, precis som de böcker som finns ute mitt första år fast detta är på nätet sen skickar man efter den när man är klar och får den som en bok, väldigt fiffigt och fint...

SÖNDAG: Idag har bara varit en slappe dag allt slit igår tog ut sin rätt på ryggen, hade fruktansvärt ont och mådde inte alls bra igårkväll och i natt, kräkte och hade frossa och sen då kraftiga foglossningar på det.. Men men ska inte klaga. Så nu sitter jag och tar det lugnt medans älsklingen står i köket och förbereder maten... MUMS..!



Färdigt?

Då har jag gjort i ordning allt jag kan komma på till lillen/lillan, eller ja det känns som det iallafall men samtidigt känns det som att man har massor kvar att göra.. Sängen är monterad och bäddad, vagnen är bäddad, skötbordet är monterat och färdig att använda, bilstol står och väntar garderoben är fylld med kläder...
Finns det mer att göra??


Nåja det största och viktigast är iallafall klart så nu väntar vi bara på lillen.. Jag går in i vecka 34 (33+0) idag inte många veckor kvar nu, ska bli så spännande..

Stoff och Stil

Imorgon på morgonen bär det av till stoff och stil, lill syrrans farmor har sytt påslakan sätt till oss men det gick åt mer tyg än jag och sambon Felipe hade räknat så det räckte inte till kuddfodralen så det får jag köpa imorgon..
Man vill ju ha sätet komplett det är alltid finast, och det bästa är att ingen annan har det om dem inte sytt det förståss det är lite roligt..

     

Iallafall så är det ena grönrutigt och det andra mörk brun rutigt, blev riktigt coolt när det blev klart. Ska beställa fler längre fram när lillen behöver nya och vi vet vad det är för kön...

babysense 2

Andningslarm är det något?
Har suttit och funderat på det här med andningslarm för baby om det är något att ha eller inte.
Har läst lite om om det och många rekomederar det och känner sig tryggare när bebisen sover och man inte är i samma rum. Nackdelen JA det är att det kostar MEN om den väl larmar någon dag så  är det investerade pengar..

Svårt val, vet inte om jag ska köpa en eller inte får fundera vidare på det lillen kommer förhoppningsvis inte än..




Blogg världen

Ja då var man tillbaka i bloggandet igen, inte för att det gick så jätte bra förra gången men men.
Som sagt för er som inte känner mig så är jag gravid i vecka 33 ( 32+6).
Nu är det inte många veckor kvar till förlossningen och tankarna har redan börjar spinna runt i huvudet, hur kommer det gå? när händer det? ska man ha bedövning, isåfall vilken sort?..
Ja alla tankar som antagligen alla blivande mammor tänker på..

Men en ska är iallafall säker att när det väl är dax så kommer det finaste som finns på jorden ett riktigt mirakel en liten levande människa en liten bebis....


RSS 2.0